מ', קטין, נולד עם תסמונת גנטית בשם די-ג'ורג' (DiGeorge) אשר לה ביטויים רפואיים, קוגניטיביים ופסיכיאטרים מגוונים וקשים. בין היתר, סובל מ' ממום לבבי, עקמת בשיעור 40%, כליה קטנה, ליקוי קוגניטיבי וכן פגיעה מנטלית ונפשית, אשר הובילו לנכות רפואית ותפקודית משוקללת בשיעור 100%. בשל מכלול המומים הללו חייו של מ' הם מסכת מתמדת של ייסורים וטיפולים רפואיים, והדבר מאט מאוד את התפתחותו וגורם לו לליקויים מגוונים.
לפני מספר שנים החליטו הוריו של מ' להגיש תביעה באמצעות עו"ד נועם שוורץ ממשרדנו, כנגד קופת החולים, מכון האולטרסאונד והרופא הבודק, וזאת בעקבות רשלנות של הצוות הרפואי אשר שינתה את חייהם מן הקצה אל הקצה.
לאחר שנכנסה האם להיריון שלישי, בשבוע ה-22 להיריון, עברה האם סקירת מערכות במרפאה (בדיקת אולטרה-סאונד של איברי העובר שמטרתה לאבחן מומים אנטומיים בעובר), ובעקבותיה קבע הצוות הרפואי כי לא נצפו ממצאים מיוחדים. אולם, בדיעבד התברר כי הבדיקה התבצעה בחוסר מקצועיות ותוך התרשלות ניכרת של הצוות הרפואי, שלא זיהה במחיצה הבין-חדרית פגם גדול שקוטרו היה לפחות 8 מ"מ, ושכבר היה לעובר במועד הבדיקה. ארבעה חודשים לאחר מכן, נולד מ' במסגרת לידה תקינה, אולם כעבור יומיים בוצעה לו בדיקת אקו לב לאחר שנשמעה איוושה סיסטולית. למרבה הצער, במהלך הבדיקה אותר הפגם הלבבי הגדול. לאור מצבו הרפואי של מ', הושתל קוצב לב פנימי מתחת לליבו והוא נדרש לנהוג בזהירות יתרה, ולהימנע מכל פעולה אשר עשוי להיות בצידה מגע עם אזור הבטן והחזה. כמו כן, הוריו צריכים להביאו לבית החולים מדי שלושה חודשים כדי לבחון את מצב קוצב הלב.
ההורים טענו כי המרפאה הייתה צריכה לגלות את התסמונת מבעוד מועד, כבר בשלב ההיריון, וליידעם לגביה, וכך לאפשר להם לבצע הפלה. אולם, עקב התנהגותו הרשלנית ורוויית המחדלים של הצוות הרפואי בביצוע בדיקת האולטרה-סאונד, לא הצליח הצוות לאתר את המום הלבבי הגדול של מ'. היות שלא אותר המום, שהוא אינדיקציה לקיומה של התסמונת, לא נערכו הבדיקות המחייבות שהיו מגלות בהסתברות גבוהה מאוד (מעל 90%) את המום ומאשרות את הימצאות תסמונת די-ג'ורג' בעובר. אינדיקציה זו הייתה מצדיקה את הפסקת ההיריון. חוסר האבחון של המום הקשה בלב מנע מההורים את האפשרות לפנות לוועדה להפסקת היריון, או לכל הפחות מנע מהם את היכולת לקבל החלטה באשר לרצונם להמשיך את ההיריון למרות המום הקשה.
רשלנותו של הצוות הרפואי לא הסתיימה בכך שלא אבחנה את הפגם הקשה במהלך הריונה של האם, בשל חוסר מיומנות של אנשי הצוות, אלא קיבלה ביטוי בשלל מעשים ומחדלים של אנשי הצוות. למשל, הצוות הרפואי לא נקט במידת הזהירות הנדרשת לאור היות האם עולה חדשה שאיננה בקיאה בפרוצדורות הרפואיות בישראל, ולאור עברה הרפואי ובפרט ההפלה שעברה בהיריון הקודם. נוסף על כך, הצוות לא ציין בפני האם שקיים סיכון שהבדיקות שהיא עורכת לא יגלו את כל הפגמים או את חלקם, וכן לא הוסבר לה על אודות טיב הבדיקות ומוגבלויותיהן השונות. יתרה מזו, הצוות הרפואי לא ייעץ לאם או הפנה אותה במהלך ההיריון לבדיקות נוספות אשר יכלו ללמד על מצבו של העובר. הדבר מעיד על העדר הסכמה מדעת של האם, ומלמד על הפגיעה הקשה באוטונומיה שלה.
בנוסף לנזקיו של מ' בשל הולדה בעוולה, גם להוריו ולאחיו נגרמו נזקים רבים. ההורים נאלצו ועודם נאלצים להקדיש את כל חייהם לטיפול ב-מ'. הם ליוו אותו לאינספור טיפולים ותמכו בו לאורך אשפוזים ממושכים, וכן נאלצו להוציא סכומי כסף גבוהים על תרופות ונסיעות לצורך טיפולים רפואיים. בשל הצורך להשגיח על מ' בכל שעות היממה, נפגעת יכולתם לעבוד ולהשתכר ולכן הם סובלים מקשיים כלכליים רבים. כמו כן, בעקבות הלידה של מ' ואבחונו כלוקה בתסמונת די-ג'ורג', סבלו בני משפחתו מעוגמת נפש רבה ומלחץ נפשי כבד. בנוסף, העיסוק הרב של ההורים במצבו הרפואי של מ' גרם להזנחתו של אחיו הגדול.
עו"ד נועם שוורץ משרדנו שייצג את מ' ואת הוריו בתביעה, דרש פיצויים עבור מגוון ראשי נזק, ביניהם הוצאות קיום, עזרת הזולת, ניידות, התאמת דיור, הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד, שכר אפוטרופוס, נזקים אחרים, כאב וסבל ופגיעה באוטונומיה.
כעבור מספר שנים של דיונים, הסכימו הצדדים ללכת להליך גישור אצל המגשרת עו"ד דפנה רוזן-זינגר ז"ל. המשרד ייצג את מ' ואת בני משפחתו בהליך, ובסופו הגיעו הצדדים להסדר פשרה לפיו הוריו של מ' יפוצו בסכום כולל של 2,500,000 ₪, וזאת מעבר לתגמולי המוסד לביטוח לאומי על סך כ-1,500,000.