דיני התעבורה בישראל הם חלק מהמשפט הפלילי במדינה, והם נועדו להסדיר את תרבות הנהיגה במדינה מתוך מטרה לשמור על החיים של הנהגים ושל עוברי האורח. בשל תופעת ריבוי התאונות ומקרי המוות בכבישים, והרצון לייצר הרתעה בקרב הנהגים, ניכרת מגמה של הענשה מחמירה של בתי המשפט.
קיים מגוון רחב של עבירות תנועה, והן כוללות נהיגה במהירות מופרזת, שימוש בפלאפון בעת הנהיגה, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, אי הדלקת אורות, התעלמות מתמרורים ומסימנים על גבי הכביש ועוד. נהוג לחלק את עבירות התנועה לשני סוגים עיקריים: עבירות ברירת משפט ועבירות הזמנה לדין. העבירות מהסוג הראשון מתייחסות לרוב לעבירות תנועה "קלות" יחסית, שבהן לנהג נתונה האפשרות האם לשלם את הקנס או לבקש להישפט בבית המשפט. הסוג השני נוגע לעבירות תנועה חמורות יותר, כגון נהיגה בשכרות או נהיגה במהירות מופרזת, אשר בהן ההחלטה על אודות גובה הסנקציה נתונה לבית המשפט.
כאמור, עבירות התנועה נחשבות לעבירות פליליות לכל דבר, ועל כן הן נאכפות על ידי המשטרה. העונשים הניתנים בגינן משתנים בהתאם לסוג העבירה וחומרתה. כך למשל, עבירת תנועה עשויה לגרור קנס, מתן נקודות, השתתפות בקורס נהיגה נכונה, ביצוע מבחן עיוני או מעשי, פסילת רישיון הנהיגה, החרמת כלי הרכב, עבודות שירות, מאסר על תנאי ואף מאסר בפועל.
אולם, ראוי להדגיש כי סמכויות המשטרה אינן מוחלטות, ובמרבית המקרים קיימת לנהג האפשרות לערער על הסנקציה שהוטלה עליו לפני בית משפט לתעבורה. במסגרת ההליך המשפטי, עו"ד של הנהג יבחן את התנהלות שוטר התנועה וישאף לאתר פגמים מהותיים אשר בכוחם להביא לביטול הסנקציה באופן מלא. לחלופין, עו"ד עשוי לטעון להמרת סעיף האישום לעבירה חמורה פחות, על מנת לצמצם את הסנקציה שתוטל על הנהג.
בדיני התעבורה, לקבלת ייצוג משפטי בידי עו"ד בעל ניסיון בתחום ישנה חשיבות רבה. רק עו"ד בעל התמחות ובקיאות בדיני התעבורה, לרבות בסדרי הדין, בנהלים של המשטרה ובפסיקה החדשה בענף משפטי זה, ידע לבחון ולנתח את הנסיבות של האירוע התעבורתי לגופן ולנקוט באסטרטגיה המשפטית הנכונה אשר תגדיל את הסיכויים להשגת התוצאה האפשרית הטובה ביותר עבור הנהג.
משרדנו בעל ניסיון רב בייצוג נהגים הנחשדים והמואשמים בביצוע עבירות תנועה מסוגים שונים. משרדנו דוגל במתן שירות משפטי מקצועי ואיכותי תוך מתן יחס אישי לכל קהל לקוחותינו, ונשמח לעמוד לשירותכם.
האמור לעיל הוא חלקי ומתאים למקרים מסוימים בלבד. בכל מקרה מסוים יש לפעול רק לאחר ייעוץ עם עורך דין, בהתאם לנסיבות המקרה. אין לראות באמור לעיל ייעוץ משפטי או הדרכה, ואין בו כדי להחליף ייעוץ פרטי בכל מקרה לגופו.