ג', בחור צעיר בן 28, נפצע במהלך עבודתו בזמן שסייע להכווין את נהג המנוף להניח עמודי חשמל בתוך ארגז משאית, כשלפתע נפגע ג' מאחד העמודים בכתפו השמאלית. בעקבות התאונה נשברה כתפו של ג' והוא פיתח תסמונת כאב הנקראת CRPS.
ג' פנה למשרדנו, ועו"ד ראן עוויד שטיפל בתיק הגיש עבורו תביעה למוסד לביטוח לאומי – ענף נפגעי עבודה. ועדה רפואית קבעה לבסוף ל-ג' נכות אורתופדית בשיעור 30% בגין פגיעה בכתף ו-20% נכות צמיתה בגין תסמונת כאב. סך אחוזי הנכות הוא 60% נכות צמיתה.
כמו כן דרשנו מהוועדה להפעיל את תקנה 15 במלואה כיוון ש-ג' לא שב מאז לעבודתו. לאור דרישתנו הופעלה תקנה 15 במלואה כך שנקבעה ל-ג' נכות צמיתה בשיעור 90%, והיא זיכתה אותו בגמלה חודשית על סך 4,330 ₪ שנגזרה מבסיס שכרו.
כמו כן משרדנו הגיש תביעה לביטוח תאונות אישיות של ג' אשר היה מבוטח במועד התאונה, ובמסגרת תביעה זו קיבל ג' פיצוי על סך 87,000 ₪; וכן כנגד ביטוח אובדן כושר עבודה שזיכה את ג' בגמלה על סך 227,760 ₪.
משרדנו הגיש תביעה לפי חוק הפלת"ד כנגד ביטוח החובה של המשאית ש-ג' נפגע ממנה, בטענה כי התאונה נכנסת בגדר חוק הפלת"ד שכן ג' נפגע בשל שימוש בכוח המנועי וכי המנוף הנו כחלק מהייעוד של המשאית. ביטוח החובה הכחיש כיסוי ביטוחי וטען כי מנגנון התאונה אינו נחשב תאונת דרכים. עקב כך משרדנו תיקן את התביעה וצירף את מעסיקו של ג' לתביעה בטענה חלופית לפי פקודת הנזיקין לרשלנות מצדו בשל העדר הוראות בטיחות ל-ג'.
לבסוף, לאחר ניהול משא ומתן בין הצדדים, הסתיים התיק בפשרה על סך 851,395 ₪ מעבר לתגמולי המלל. סך הכל שולם ל-ג' פיצוי של 2,646,433 ₪ בעקבות התאונה.
עו"ד עוויד שניהל את התיק, התייחס וסיכם: "המקרה של ג' הוא מקרה מאוד מצער של בחור צעיר שעבר תאונה קשה ששינתה את מסלול חייו. אני שמח ברמה האישית כי הצלחתי לסייע ל-ג' למצות את מלוא זכויותיו מול כל הגורמים, וגם להוציא גמלה לשארית חייו שתעניק לו ביטחון כלכלי ותאפשר לו להתמקד בשיקום. פנייה לעורך דין מומחה בתחום דיני הנזיקין בשלב מוקדם לאחר התאונה יכולה להיות משקל משמעותי במקסום הפיצוי ומימוש הזכויות של הנפגע, הן על ידי נעילת האחריות והן על ידי הכוונה בבניית התיק הרפואי לצורך הוכחת הנזק".