09/01/25

פיצוי בסך 200,000 ₪ לאזרחית זרה שנפלה במהלך חופשה משפחתית במלון בארץ

06/01/25

מהפך בזכויות: איך העלנו את אחוזי הנכות והפיצוי ללקוחה שלנו פי שלושה!

24/12/24

המומחה שינה את דעתו בדיון ההוכחות לאחר חקירת משרדנו, והשינוי הביא לפיצוי הגבוה ב-35% מהצעת חברת הביטוח

29.02.2024

על פוליסת ביטוח החובה לרכב והזכויות הנובעות ממנו

ישבנו עם עו"ד נועם שוורץ ממשרדנו, ראש אשכול רשלנות רפואית ופגיעות רב מערכתיות, כדי להביא לפניכם את החשיבות שברכישת פוליסת ביטוח חובה.

ישנם שלושה סוגים מרכזיים של פוליסות ביטוח: ביטוח חובה, ביטוח צד ג' וביטוח מקיף לרכב, כל פוליסה מבטיחה כיסוי ביטוחי בהיקף שונה. ביטוח החובה נחשב לפוליסת הביטוח הבסיסית ביותר ומטרתה להעניק כיסוי לנהג, לנוסעים ברכב ולהולכי הרגל אם נגרמים להם נזקי גוף בשל תאונת דרכים. פוליסת ביטוח החובה היא ייחודית בכך שהיא מכסה את כל מי שהיה מעורב בתאונה ולא רק את בעל הרכב שרכש את הפוליסה. אולם, חשוב לזכור שפוליסה זו איננה מכסה את הנזק שנגרם לרכוש, לרבות הרכב עצמו, אלא אך ורק נזקי גוף.


לפי פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970, כל בעל רכב בישראל מחויב לרכוש פוליסת ביטוח חובה, ונהיגה ברכב ללא פוליסת ביטוח בת-תוקף היא אסורה ומהווה עבירה פלילית העלולה לגרור העמדה לדין ועונשים חמורים. אם כן, נשאלה השאלה מה מטרתו של ביטוח החובה ואילו זכויות נובעות ממנו?


הסיבה לחובה של החזקה בפוליסת ביטוח חובה לרכב היא הרצון של המדינה ליצור רשת הגנה כלכלית עבור כל המעורבים בתאונת דרכים שייגרמו להם נזקים כגון הפסדי השתכרות בגלל אובדן כושר העבודה, הוצאות רפואיות הכרוכות במעקב הרפואי הנדרש בעקבות התאונה, הוצאות בגין סיוע בניהול משק הבית בתקופת ההחלמה והשיקום ועוד. לעיתים קרובות הסכומים הנדרשים לכיסוי נזקים אלה הם גבוהים מאוד ועשויים להגיע אף למאות אלפי ולמיליוני שקלים. מתוך ההבנה שאזרחים רבים לא יוכלו לעמוד בסכומים אלה, החליטה המדינה להסדיר את החובה לרכוש פוליסת ביטוח לרכב כך שהנטל יעבור לחברות הביטוח.


ראוי לציין כי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 קבע כי האחריות של נהג ברכב לפצות את כל מי שנפגע ונגרם נזק לגופו במסגרת תאונה היא מוחלטת. כלומר, כל נפגע יהיה זכאי לקבל פיצוי כספי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה, אף אם לא הצליח להוכיח רשלנות של הנהג ואפילו אם הוא עצמו אשם בהתרחשות התאונה. ראשי הנזק שנהוג לתבוע בגינם פיצוי בעקבות תאונת דרכים הם: הפסדי השתכרות לעבר ולעתיד כתוצאה מהפגיעה בכושר העבודה, פגיעה בזכויות סוציאליות כגון פנסיה, כאב וסבל, הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה, עזרת הזולת ושכר טרחת עו"ד. גובה הפיצוי שיקבל הנפגע יהיה תלוי בנתוניו האישיים של הנפגע, לרבות רמת השתכרותו ופוטנציאל ההשתכרות שלו לעתיד, וכן במצבו הרפואי ובפגיעה התפקודית שנגרמה לו בעקבות התאונה. לרוב גובה הפיצוי ייקבע במסגרת משא ומתן עם חברת הביטוח שביטחה את הנהג הפוגע, או לחלופין על ידי בית המשפט אם הגיש הנפגע תביעה כנגד חברת הביטוח והצדדים לא הצליחו להגיע להסכמה ביניהם.


לאור האמור לעיל, חשוב להדגיש כי כל אדם שנפגע בתאונת דרכים רשאי לתבוע את החברה המבטחת את הרכב שנסע בו הנפגע, ובמקרה של הולך רגל את הרכב שפגע בו. אם מסיבה כזו או אחרת הרכב איננו מבוטח, אין הדבר פוגע בזכותו של הנפגע לפיצויים, וניתן להגיש תביעה לקרנית – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. יש לציין כי את התביעה ניתן להגיש עד שבע שנים ממועד התאונה. רצוי לפנות לעו"ד המומחה בדיני הנזיקין אשר לו הידע והניסיון הדרוש למיקסום שיעור הפיצויים שיתקבלו במסגרת התביעה.

עקבו אחרי התכנים שלנו גם ברשתות

תודה רבה על פנייתכם!

במידה וקורות החיים יהיו רלוונטיים ניצור עמך קשר. 

תודה רבה