ב', מורה בבית ספר בירושלים, השגיחה על תלמידיה בחצר, בעת שהושמעה אזעקת אמת שהתריעה על ירי רקטות.
באותם ימים התנהל מבצע בעזה, אך עד אותו היום, טרם נעשה ירי לעבר ירושלים.
ב', כאחראית על התלמידים, מיהרה להובילם מהחצר לעבר המרחב המוגן. במהלך האירוע, הוצפה ב' בחרדה מלווה בסחרחורות. על אף החרדה, ב' תפקדה היטב. עם זאת, לאחר מספר שעות, התמוטטה ופונתה לבית החולים, שם התגלה שהיא לוקה בתגובה חרדתית הכוללת סימפטומים דיכאוניים.
סימפטומים אלה, יחד עם החרדה, מלווים את ב' עד היום. לאחר ש-ב' לא הוכרה כנפגעת פעולת איבה, היא פנתה למשרדנו וערערנו באמצעות עו"ד נועם שוורץ לבית המשפט המחוזי.
המקרה של ב' היה מורכב. כדי להכיר בה כנפגעת פעולות איבה יש להראות קשר סיבתי בין האירוע לבין מצבה הנפשי. משימה זו לא הייתה פשוטה, שכן גם לפני האירוע ב' סבלה מסחרחורות מסיבה לא ידועה.
בערעור, באמצעות חוות דעת של מומחה מטעמנו ומומחה מטעם בית המשפט, הוחלט להכיר ב-ב' כנפגעת פעולת איבה. המומחה מטעם בית המשפט קבע ש-ב', שעברה מצבים קשים בעברה – פטירת בת אחת ומצב גופני מורכב של בת אחרת – התמודדה בחוסן נפשי טוב. אם כן, נקבע שעל אף שלא ניתן להראות בוודאות שאירוע האזעקה גרם לבדו למצבה הנפשי, ניתן לקבוע שהאירוע הביא להידרדרות משמעותית במצבה.
עקב חוות הדעת, הוחלט להכיר ב-ב' כנפגעת פעולת איבה.
החלטה זו הביאה לקביעת 10% נכות בביטוח לאומי שמשמעותה, פיצוי של מעל ל-50 אלף ₪ וכן הנחות ופטורים שונים מול הרשויות. מעבר לכך, משמעות ההכרה היא שאם חלילה תהיה החמרה במצבה, היא תוכל לקבל זכויות נוספות.
נפגעתם במסגרת פעולות האיבה? מוזמנים לפנות לברר האם הנכם זכאים לפיצוי.