28/01/25

רשלנות רפואית חמורה שהובילה למותה של אישה בת 66.

04/09/24

פיצוי של כ-4,000,000 ₪ בשל אי גילוי תסמונת גנטית של העובר

26/08/24

פיצוי של 580,000 ₪ בעקבות רשלנות רפואית בטיפול באירוע מוחי

09.11.2023

בעקבות ניתוח א' איבדה 1/3 מכמות הדם בגופה. בית החולים הכחיש שאחראי לכך. בית המשפט קבע אחרת

לפני מספר שבועות פורסם באתר נבו פסק הדין של המקרה המדובר, אשר עלה לכותרות באתר YNET.
מצ"ב הלינק לכתבה: https://www.ynet.co.il/economy/article/bjamj3qqs


ח', ילידת 1963, סייעת בגן ילדים במקצועה, הופנתה למרכז רפואי לצורך עריכת ניתוח נרתיקי אלקטיבי לכריתת רחם, כריתת טפולה (כריתה של החצוצרות והשחלות), תיקון צניחת דפנות הנרתיק וטיפול TVT למניעת דליפת שתן.


באפריל 2016, הגיעה ח' להליך של טרום ניתוח, ובמהלכו חתמה על טופס הסכמה לניתוח ולקבלת עירוי דם. הניתוח נערך כשלושה שבועות לאחר מכן. עם תום הניתוח הועברה ח' לחדר התאוששות, ושעות בודדות בלבד לאחר מכן איבדה את הכרתה בשל דימום פנימי מאסיבי, שגרם להיווצרות שני ליטרים של דם חופשי בחלל הבטן. בעקבות הסכנה שנשקפה לחייה, הוחלט לבצע ניתוח חירום שבמסגרתו בוצעו ל-ח' מספר תפרים לעצירת הדם והיא קיבלה מספר מנות דם ומנות פלזמה. כתוצאה מהניתוח השני, נגרמו ל-ח' כאבים רבים והיא נותרה עם צלקת גדולה, כואבת ומכערת.


לאור האמור לעיל, פנתה ח' למשרדנו לצורך ייצוגה בתביעה כנגד המרכז הרפואי. עו"ד נועם שוורץ ממשרדנו טען, בהסתמך על חוות דעת רפואית של מומחה גינקולוג מטעם המשרד, כי הצוות הרפואי חרג מהפרקטיקה הרפואית המקובלת בכך שנמנע מלבצע ל-ח' בדיקה לשלילת דימומים בתום הניתוח הראשון, ונהג ברשלנות וחוסר מקצועיות. עוד הדגיש עו"ד שוורץ שאלמלא רשלנות זו, לא הייתה ח' נדרשת לעבור את ניתוח החירום. כמו כן, נטען כי בשלב הטרום ניתוחי לא הוסבר ל-ח' שמדובר בהליך ניתוחי מורכב שכרוכים בו סיכונים שונים. מנגד, הנתבעת הכחישה את טענות משרדנו, וציינה כי הדימום החל לאחר תום הניתוח הראשון, ומשכך פעלה בדיוק כפי שנדרש ממנה.


לאחר הגשת תחשיבי נזק מטעם שני הצדדים, הציע בית המשפט מספר הצעות פשרה. אולם, ההצעות נתקלו בחוסר הסכמה מצד הנתבעת, שהציעה הצעות מופחתות שסירבנו לקבל, ולכן התיק התנהל והראיות נשמעו בבית המשפט.


בפסק דין שניתן לפני כשבועיים, הדגישה השופטת כי העובדה שהמרכז הרפואי לא המציא לבית המשפט תיעוד רפואי מזמן שהותה של ח' בחדר ההתאוששות הקשה על ח' להוכיח את מועד תחילתו של הדימום הפנימי ובכך גרם לה נזק ראייתי. לפיכך, קבעה השופטת שיש להעביר את נטל ההוכחה לנתבעת, ומשלא עמדה בנטל זה יש לקבל את טענות משרדנו ביחס למועד הדימום ולרשלנות הצוות הרפואי.


לבסוף, פסקה השופטת כי על הנתבעת לשלם ל-ח' פיצויים בסך כולל של 83,285 ₪.


עו"ד שוורץ התייחס לתיק וסיכם: "לאור הסוגיות החשובות שעלו בהליך המשפטי שהתנהל סביב התביעה של ח', פורסם פסק הדין באתר נבו. אנו שמחים על כך שבית המשפט קיבל את עמדתינו וייחס אחריות לבית החולים."


ניתן לצפות בפסק הדין המלא בקישור:


https://www-nevo-co-il.eu1.proxy.openathens.net/search/Highlighter2.aspx?id=89a8d82c-f1a2-4d6f-a240-7860c9339b39#0

עקבו אחרי התכנים שלנו גם ברשתות

תודה רבה על פנייתכם!

במידה וקורות החיים יהיו רלוונטיים ניצור עמך קשר. 

תודה רבה